dilluns, 3 de juliol del 2023

JA SOM A L'ESTIU!



Ja ha arribat l'estiu i comença un temps sense tantes rutines. L'estiu és un temps per tenir temps, per gaudir dels nostres fills, néts. Es un temps per fer coses diferents, també un temps per poder perdre el temps.

Sovint organitzem el dia a dia dels infants amb un munt d'activitats, crec que és important que ells també s'organitzin una mica, sobretot que juguin molt, observeu la capacitat que tenen d'inventar jocs, històries.,. veureu que ric és el seu joc. A vegades no els deixem la oportunitat de jugar, de perdre el temps, fins i tot d'avorrir-se, jo penso que és important que aprenguin a gestionar el seu temps. Recordeu que jugant s'aprèn molt.

Sovint no queda més remei que portar els infants al casal, ja que els pares treballen, però procureu estar amb ells al recollir-los, jugar, explicar contes i llegir. L'estiu ens dóna la oportunitat de passar temps amb ells, gaudiu-los molt, que el temps passa molt ràpid i desprès us sabrà greu no haver-ne pogut gaudir prou.

Com que tenim més estones, aprofiteu per :

  • EXPLICAR CONTES, expliqueu-los a la vostra manera, sense suport visual, us sorprendrà com us escolten. No escatimeu vocabulari, així enriqueixen el seu llenguatge.
Us deixo un àudio del conte "EL CARGOL I L 'HERBA DE POLIOL" que vaig gravar per la meva néta, de tant en tant n'hi gravo, així quan va en cotxe, pot escoltar contes, però  sense mirar pantalles. Aprendre a escoltar, també es un gran aprenentatge.


  • LLEGIR CONTES, us el poseu a la falda, al costat, al terra, a la taula, al llit...llegiu-lo tal qual, no canvieu paraules per facilitar la comprensió, ho entenen tot i si no, ho pregunten, recordeu que cal enriquir el llenguatge.

  • INVENTAR CONTES, us els podeu inventar vosaltres, o entre ells i vosaltres, s'ho passaran bé imaginant històries.

És important trobar llibres que els agradin, que els enganxin, sovint volen mirar una i una altre vegada el mateix conte. És important pensar en els seus gustos, cadascú es diferent i li agraden coses diferents.

Busqueu moments que els vostres fills us vegin llegir tranquil·lament, ja que aprendran que llegir és important i divertit perquè els pares també ho fan.

En aquest blog hi ha "TINC UN DRAC A CASA" que potser us pot ajudar als que teniu nens de Cicle Inicial per tal d' aprendre a escriure cartes.

                     https://contesmarga.blogspot.com/2022/06/tinc-un-drac-casa.html?m=0

Recordeu que la lectura SEMPRE ha de ser un plaer, MAI una obligació .  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

RONDALLA DE GALEJADORS

  Títol: "RONDALLA DE GALEJADORS" Autor:JOSEP GIOL I MAS / Il·lustradora: MONTSE GIOL I AMICH Editorial: GRÀFIQUES CENTELLES   Avu...