dimecres, 17 d’abril del 2024

SANT JORDI 2024


Amb la primavera arriba SANT JORDI, i com cada any és una diada esplèndida que gairebé la celebra tothom, regalem roses, regalem llibres i no ens podem oblidar dels infants, a ells també els hi hem de regalar llibres o fer-los participar de la tria en les diferents parades que hi ha al carrer. És un gran dia per sortir i passejar.
Quan regalem un llibre a un infant , cal que pensem en ell, què li agrada, l'edat que té...i cal tenir paciència per buscar i remenar sense pressa. 
Hi ha llibres per a nadons, amb cartró gruixut, amb solapes, amb sons, amb musica. Hi ha contes repetitius, encadenats i acumulatius, molt adequats per a canalla petita, contes populars, contes amb històries més llargues i complexes per a mainada una mica més gran. Però com sempre dic els contes es poden explicar a moltes edats diferents, per exemple el meu nét, en Blai, té 22 mesos, li agraden molt els contes i últimament li agrada en "Pau i el drac", que té una història, jo no li llegeixo, li explico i aixó fa que li pugui adaptar; o explicar-li en Patufet que al tenir una cançó també ajuda. 
No vulguem regalar aquell llibre que ens agrada molt a nosaltres, però té molta lletra i a la nostra criatura li costa llegir i tan bon punt vegi tanta lletra, se li farà muntanya, pensem en ells, hi ha mil llibres diferents des de llibres-joc per totes les edats a contes de temàtiques molt diferents, a còmics, llibres de coneixements, segur que trobem el més indicat per a ells.

Per Sant Jordi sempre hi ha un munt de novetats, però potser també us pot ajudar aquest bloc, on podeu trobar diferents idees, contes amb solapes, musica, repetitius.... 
Espero que us pugui servir d'ajuda.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

RONDALLA DE GALEJADORS

  Títol: "RONDALLA DE GALEJADORS" Autor:JOSEP GIOL I MAS / Il·lustradora: MONTSE GIOL I AMICH Editorial: GRÀFIQUES CENTELLES   Avu...